Политическата криза в Испания продължава, след като лидерът на социалистите отхвърли предложението на Рахой за коалиция

Политическата криза в Испания продължава, след като лидерът на социалистите отхвърли предложението на Рахой за коалиция
A A+ A++ A

Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Испания отхвърли днес предложението на изпълняващия длъжността премиер Мариано Рахой за управленска коалиция между техните формации, с което да се сложи край на продължаващия вече седем месеца политически блокаж.

Народната партия (НП) на Рахой получи най-много гласове на безпрецедентното повторение на парламентарните избори миналия месец, но не получи мнозинство в парламента и сега се нуждае от подкрепата на други партии, за да управлява.

Педро Санчес, лидерът на Испанската социалистическа работническа партия, която беше втора по резултат формация на изборите, каза след днешната си среща с Рахой, че не може да подкрепи политиката на НП на орязване на публични услуги и намаляване на социалните плащания.Пред репортери Санчес заяви: "Ние сме алтернатива на НП. Не можем да подкрепяме това, което искаме да променим".

Испания е изправена пред възможността да отиде на трети поред парламентарни избори наесен, ако дотогава междупартийните преговори за съставяне на правителство не дадат резултат.

#Мариано Рахой #Педро Санчес #Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници