Федералната прокуратура на Германия поема разследването за Ансбах

Федералната прокуратура на Германия поема разследването за Ансбах
AFP/ Фокус
A A+ A++ A

Федералната прокуратура на Германия поема разследването за Ансбах, съобщава баварският вестник Die Sueddeutsche Zeitung. Базираният в Карлсруе орган отговаря за престъпления, свързани с тероризъм и заподозрени в извършването на терористични действия, припомня изданието.

Въпреки предпазливите коментари на властите, които първоначално подчертаваха, че няма ясни индикации, за да може със сигурност експлозията да бъде категоризирана като ислямистки атентат, по-късно стана ясно, че доказателства всъщност има.

Във видео, открито на мобилното устройство на Мохамед Д, сириецът полага клетва за вярност към лидера на близкоизточната радикална групировка "Ислямска държава" - Абу Бакр ал Багдади. От първия превод на записа става ясно, че мъжът трябва да отмъсти на германците, защото те могат да унищожат мюсюлманите.

На свой ред екстремистите от терористичната организация поеха отговорност за взрива в Ансбах, обявявайки, че извършителят е "войн на Ислямска държава".

С оглед на продължаващото разследване властите отказват да разкрият името на мъжа, задействал взривното устройство. Според вестник Bild извършителят е 27-годишния Мохамед Делеел от Алепо, който живее в Германия от близо две години, предаде Фокус.

#Ансбах #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници