Лондон преговаря по споразумение за свободна търговия с Китай

Лондон преговаря по споразумение за свободна търговия с Китай
Филип Хамънд / БГНЕС
A A+ A++ A

В момента се обсъжда амбициозно споразумение за свободна търговия между Китай и Великобритания. Британският финансов министър Филип Хамънд заяви, че е започнал дискусия с Китай, след която достъпът на китайските банки и бизнес в страната да бъде облекчен, предаде NewEurope.

„Това, което трябва да направим е намалим до минимум влиянието на брекзит върху британската икономика в краткосрочен план и да максимизираме ползите в дългосрочен“, заяви Хамънд. По-рано китайските медии съобщиха, че министерството на търговията на страната иска да сключи споразумение за свободна търговия с Великобритания. Хамънд разкри, че и Великобритания има подобно желание. В замяната на по-добър достъп във Великобритания за стоки и инвестиции Китай може да намали бариерите към британските услуги като банкирането и застраховането.

„Това ще означава повече възможности за държави като Китай, които са извън ЕС за правят бизнес със Великобритания“, заяви Хамънд.- „Докато Великобритания напуска ЕС и не е ограничават от правилата му може би ще е време да се сключват споразумения със страната в бъдеще“, добави министърът.

#Хамънд #споразумение за свободна търговия #Великобритания #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници