Мартин Димитров: Има план за унищожението на СДС

Мартин Димитров: Има план за унищожението на СДС
Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Съпредседателят на ПГ на „Синята коалиция“ и лидер на СДС Мартин Димитров смята, че ГЕРБ искат да изключат СДС и „Синята коалиция“ от политическия живот.

„След като ГЕРБ не успяха да разпаднат нашата парламентарна група, въпреки всички обещания и манипулации, които видях през последните години, успяха да пробият Националния съвет на СДС. Това е моята честна оценка и цяла България го видя“, заяви на брифинг в парламента съпредседателят на ПГ на „Синята коалиция“ Мартин Димитров, цитиран от агенция „Фокус“. Според Димитров има план за унищожението на СДС.

„Разбрах, че следващата стъпка ще бъде да предложат разпадането на парламентарната група в българския парламент, с цел да няма трибуна, да няма възможност да имаме участие в комисиите“, посочи той.

„Следващият ход е СДС и „Синята коалиция“ за изчезнат от политическия живот. Още отсега казвам, че това няма да бъде допуснато – СДС и „Синята коалиция“ да изчезнат от политическия живот. Ще направя всичко възможно подобна идея да не се случи на никаква цена“, каза Мартин Димитров.

„Навсякъде по места, където СДС е в коалиция с ГЕРБ, се гласува срещу „Синята коалиция“ – Карлово, София, Бургас“, допълни той.

„Съгласно устава на СДС, има избор на временен председател на партията измежду членовете на Националния изпълнителен съвет. Продължавам да бъда член на ръководството на СДС като съпредседател на парламентарната група на „Синята коалиция“, посочи Димитров.

„Един от 10 души трябва да бъде избран за временен председател на СДС. Чувам, че изборът ще бъде между Румен Христов или Борис Марков, което ще постави СДС в трудна ситуация“, смята Димитров.

„Доброто развитие е избор на адекватен, сериозен председател и моята задача ще бъде да опитам да убедя някой от хората в партията, въпреки всичко, което видяха, да се кандидатира за председател. Един Национален съвет от 100 души се манипулира. Манипулациите дойдоха от ГЕРБ основно, но 12 000 членове не могат да бъдат манипулирани така лесно и затова тези 12 000 членове два пъти са ме избирали директно за председател“, подчерта Димитров.

#ГЕРБ #ДСБ #СДС #„Синята коалиция“ #Мартин Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници