Рокади по върховете на НСО

Рокади по върховете на НСО
Началникът на Националната служба за охрана (НСО) Ангел Антонов. / БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководството на Националната служба за охрана (НСО) има нов заместник-началник. На мястото на досегашния полковник Юлиан Харалампиев е назначен подполковник Емил Тонев.

В Закона за НСО е записано, че заместник-началниците на Националната служба за охрана се назначават с указ на президента по предложение на началника на службата. Двата указа вече са на страниците на държавен вестник. Указ № 240 за освобождаване на полковник Юлиан Харалампиев, с Указ № 241 за зам.-началник на държавните гардове е назначен подполковник Емил Тонев.

Службата, която се ръководи от генерал-лейтенант Ангел Антонов, има и втори зам.-началник и това е полк. Красимир Станчев. От НСО посочват, че досегашният заместник-началник на службата полковник Юлиан Харалампиев е освободен от заеманата длъжност тъй като не притежава необходимия 5-годишен минимален стаж на ръководна длъжност.

Той е преназначен на друга подходяща длъжност в НСО, с оглед на натрупания професионален опит и притежавани ръководни умения, казаха пред БГНЕС от службата. Със заповед на началника на Националната служба за охрана ген.-лейт. д-р Ангел Антонов подп. Тонев е повишен в звание полковник.


#Ангел Антонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници