БСП: Над 2/3 от мигрантите с профил за заплаха на държавата се залавят във вътрешността и на изхода на страната

БСП: Над 2/3 от мигрантите с профил за заплаха на държавата се залавят във вътрешността и на изхода на страната
Иван Иванов / БГНЕС
A A+ A++ A

Над 2/3 от заловените мигранти, които имат потенциален профил за заплаха на държавата се залавят на изход от държавата и във вътрешността на страната. Това каза по време на дебатите по обсъждането на Закона за противодействие на тероризма народният представител от ПГ на БСП лява България Иван Иванов, предаде Фокус. По думите му, за да се предотврати терористична заплаха, са важни действията по превенция.

Според Иванов за България към настоящия момент не съществува непосредствена заплаха от тероризъм. „Нашите притеснения са в друга посока”, каза той и уточни, че те са свързани с нелегалните мигранти, които преминават през България. „Съгласно документи над 2/3 от заловените мигранти, които имат потенциален профил за заплаха на държавата, се залавят на изход от държавата и във вътрешността на страната”, коментира още депутатът от левицата.

По неговите думи трябва да се осигури по-добър финансов ресурс на службите. Иванов призова да не се отрича антитерористичния закон, но да не се бърза с приемането му. Народният представител уточни, че неговата парламентарна група ще гласува „въздържал се”.

#Иванов #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници