Подробности около поредния терористичен атентат във Франция

Подробности около поредния терористичен атентат във Франция
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Отделът на префектурата в Париж по въпросите на тероризма е започнал следствие във връзка със събитията в Ница, заяви самата префектура, цитирана от ТАСС.

По-рано, след полунощ пред местния канал BFM TV прокурорът на Ница Жан-Мишел Претр, заяви, че към онзи момент произшествието в Ница не е квалифицирано като терористичен акт, предаде ТАСС. Преди това именно ТАСС съобщи, позовавайки се на френската префектурата на Приморските Алпи, че в четвъртък вечерта в Ница е извършено терористично нападение.

Тежкотоварен автомобил се вряза в тълпа в крайбрежната улица на Ница по време на фойерверките по случай Деня на Бастилията във Франция - националния празник на страната.

По сведения на очевидци шофьорът е направил няколко захода, опитвайки се да бутне колкото се може повече хора. Нападателят е застрелян от полицаите. Кадри в Туитър показаха как хора бягат панически след врязването на камиона в тълпата.

"Настана паника", разказа свидетел на трагедията пред местния телевизионен канал, цитиран от Нова телевизия. "Видяхме бял камион да се движи директно към тълпата хора. Един мъж стреля към тълпата преди да бъде застрелян от полицията", каза още той.

#Франция #тероризъм #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници