Внукът на цар Киро иска да му намалят присъдата

Внукът на цар Киро иска да му намалят присъдата
Сред мотивите на Рашков-младши в молбата му до ВКС е посочено, че Пловдивският окръжен съд неправомерно е изменил решението на Асеновградския съд и така е нарушил правото на защита на подсъдимия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Внукът на Кирил Рашков, известен като Цар Киро, е поискал от Върховния касационен съд (ВКС) възобновяване на делото му за заплашване с убийство, тъй като твърди, че е нарушено правото му на защита и иска по-лека присъда, предаде „Медиапул“.

Кирил Рашков-младши се призна за виновен по обвинението си, че е заплашвал Веселин Христев от село Катуница, след което бе осъден на 8 месеца затвор от Асеновградския районен съд.

Впоследствие Пловдивският окръжен съд увеличи наказанието му на 3 години и присъди обезщетение от 4000, вместо 2000 лева, определени от първата инстанция.

Сред мотивите на Рашков-младши в молбата му до ВКС е посочено, че Пловдивският окръжен съд неправомерно е изменил решението на Асеновградския съд и така е нарушил правото на защита на подсъдимия.

#Кирил Рашков #Цар Киро #Върховния касационен съд #ВКС #Веселин Христев #Катуница #Асеновградския районен съд #Пловдивският окръжен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници