Пак отмениха 4-годишната присъда за изнудване на Марешки

Пак отмениха 4-годишната присъда за изнудване на Марешки

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Върховният касационен съд (ВКС) отново отмени присъдата от 4 години затвор на лидера на "Воля" Веселин Марешки и върна делото на Апелативен съд – Варна, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Марешки беше признат за виновен за това, че през 2014 г. заедно с Красимира Колева, която е осъдена на 3 години и шест месеца, са принудили бизнесмена Асен Миланов да плаща еземесечно сумата от 10 000 лева за пицария "Ред Хот" в морската столица. Те го заплашили с увреждане на имущество - разрушаване на стопанисваното от него заведение, и с друго противозаконно действие с тежки последици за него – създаване на пречки и преустановяване на търговската дейност на заведението, пишат от ВКС.

Първоначално окръжният съд във Варна оправда Марешки и Колева, но през 2020 г. апелативните съдии ги признаха за виновни. Тогава на Марешки е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 4 години и глоба в размер на 8000 лв., а на Красимира Колева – 3 години и 6 месеца "лишаване от свобода" и глоба в размер на 6000 лв. По-късно ВКС върна делото на Апелативния съд-Варна, като през 2022 г. двамата отново бяха признати за виновни.

#Веселин Марешки #присъда #отмяна #ВКС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »