2 млн. лв. бонуси раздадени в „Пирогов“

2 млн. лв. бонуси раздадени в „Пирогов“
По думите на здравния министър 9 процента от средствата, получени от лечението на чужденци, се разпределят между няколко служители в „Пирогов“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За последните 3 години изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. Димитър Раденовски е одобрил раздаването на хонорари на служители за близо 2 милиона лева, заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Бонусите са извън трудовото им възнаграждение, посочи тя по bTV във вторник.

По заповед на здравния министър от петък – 11 май, в института за спешна медицинска помощ започнаха две проверки.

Едната е от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) по отношение на преразхода за лекарствени средства по клинични пътеки, а Инспекторатът на Министерството на здравеопазването проверява всички разходи на средства.

По думите на Атанасова 9 процента от средствата, получени от лечението на чужденци, се разпределят между няколко служители в „Пирогов“ – икономическия директор, главния юрисконсулт и медицинския секретар.

„Бих искала да кажа, че става въпрос за около 50-60 хиляди на година, получени от тези три лица“, допълни министърът.

Същевременно управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков каза пред журналисти, че констатираните нарушения в „Пирогов“ се срещат в почти всички лечебни заведения, предаде БТА.

Проверяващите от Здравната каса са констатирали непопълване на всички реквизити в историята на заболяването, липса на преданестезиологична консултация, липса на пациенти, които по документи се водят приети в болницата.

Докладът с констатациите на проверяващите в болницата ще бъде готов по-късно във вторник.

Проверките ще продължат следващите два месеца, като целта е да се проверят всички болници, медицински центрове, имащи договор с НЗОК, допълни Цеков.

В понеделник от пресцентъра на „Пирогов“ съобщиха, че ръководството ще даде изявления за течащата в момента проверка в болницата едва след като тя приключи.

#Пирогов #бонус #Десислава Атанасова #министър на здравеопазването #Министерство на здравеопазването #Националната здравноосигурителна каса #НЗОК #Пламен Цеков #Димитър Раденовски #Здравната каса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници