Оланд започва европейска обиколка след вота за Брекзит

A A+ A++ A

Френският президент Франсоа Оланд ще посети 5 страни - членки на ЕС, през юли, за да върне доверието в Европейския съюз, съобщиха от Елисейския дворец.

Пътуването му е свързано с референдума на Великобритания за излизане от съюза и има за цел да даде "нов тласък" на европейския проект. Обиколката започва в Португалия на 19 юли, продължава в Австрия, Чехия и Словакия на 20 юли и завършва в Ирландия на 21 юли.

"С тази обиколка френският президент възнамерява да продължи близкото сътрудничество, особено с германския канцлер и италианския министър-председател, за да даде нов тласък на ЕС като съюз на 27 държави", гласи официалното съобщение, цитирано от "Фигаро".

Оланд, Ангела Меркел и Матео Ренци се срещнаха в Берлин в деня, след като резултатите от британския референдум показва, че мнозинството от жителите на Обединеното кралство искат да напуснат ЕС. Тримата лидери възнамеряват да съживят европейския проект чрез решения, които трябва да бъдат одобрени на срещата на върха в средата на септември в Братислава.

#президент #Франсоа Оланд #Ангела Меркел #ЕС #европейска обиколка #Брекзит #Матео Ренци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници