Събират подписи срещу преместването на агенции в провинцията

Събират подписи срещу преместването на агенции в провинцията
Служителите на НАП и Митниците започнаха протестна подписка срещу планираната административна реформа - местенето на агенции от столицата към провинцията. Снимка: btvnews.bg
A A+ A++ A

Служителите на НАП и Митниците започнаха протестна подписка срещу планираната административна реформа - местенето на агенции от столицата към провинцията.

Подписката е адресирана до председателя на Народното събрание, министър-председателя, министъра на финансите и Омбудсмана на Република България, предаде bTV.

В нея служителите отбелязват, че освен неудоствата в личен план, преместването на централните управления ще излезе многократно по-скъпо на бюджета, от публично обявената цена в размер на 100-150 хиляди лева.

Митничарите и данъчните отбелязват, че промяната ще наруши и работата на институциите. Протестната подписка ще бъде внесена утре.

До момента декларацията e подкрепена от над 630 души, което е над 80 на сто от работещите в двете недоволни агенции.

Административната реформа, чиито инициатор е финансовият министър Симеон Дянков, бе обявена в края на април от премиера Борисов.

По думите му сектор "Туризъм" към икономическото ведомство предстои да бъде преместена в Пловдив.

Две други ключови министерски дейности – Агенция "Митници" и още една, за която ще има дебат, ще бъдат прехвърлени в Русе, обяви наскоро кабинетът.

По думите на Дянков децентрализацията няма да е скъпа – ще струва по около 100-150 хиляди лева на агенция.

За сметка на това икономическитата изгода щяла да е висока – съживяване на регионите чрез увеличаване на работните места в провинцията.

#местене #подписка #агенции #НАП #Агенция "Митници" #митници #административна реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници