Седем бойци от "Ислямска държава" са сварени живи, след като опитали да дезертират

Седем бойци от "Ислямска държава" са сварени живи, след като опитали да дезертират
БГНЕС
A A+ A++ A

Седем бойци от „Ислямска държава” бяха наказани с бавна смърт заради дезертьорство от бойното поле при Фалуджа, съобщи телевизия „Фокс”, позовавайки се на очевидци.

Ръцете и краката на седмината били завързани, а след това виновните били хвърлени в казан с вряла вода. Телевизията допълва, че командири от „Ислямска държава” са застреляли 19 свои подчинени, избягали от боевете в центъра на града, предаде РИА Новости.

Иракското командване съобщи в края на юни, че град Фалуджа е освободен, след като и последните поделения на ИДИЛ са отстъпили. Във Фалуджа са открити малки железни клетки, в които джихадистите държали пленници.

За пълното освобождаване на Фалуджа обяви на 26 юни командващият операцията Абдел Уахаб ас-Саади. Градът, който е западно от Багдад, беше завладян от ИДИЛ от началото на 2014 година. Експерти на ООН информират, че местните жители могат да се върнат едва през август, мащабът на разрушенията е огромен, а заложените на някои места експлозиви правят града опасен за цивилните.




#ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници