Париж се опитва да измести Лондон като финансов център след Брекзит

Париж се опитва да измести Лондон като финансов център след Брекзит
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Френският премиер Манюел Валс обяви днес поредица мерки, най-вече фискални, които да засилят привлекателността на Париж като финансов център спрямо лондонското Сити след "Брекзит", пише БТА.

Сред мерките е промяна на режима на дошли от чужбина служители, така че те да имат възможност да ползват по-дълго данъчни облекчения. Този режим ще се прилага за период от 8 години вместо сегашните 5, заяви Манюел Валс на форум, посветен на превръщането на Париж в европейски финансов център.

Премиерът потвърди и намаляването на корпоративния данък, който постепенно ще бъде сведен до 28% спрямо сегашните 33 на сто.

Освен фискалните мерки, правителството предвижда създаване на "единствен входен пункт" за улесняване на административните постъпки на чуждестранните компании, които искат да се установят във Франция.

Дирекция ще поема изцяло обслужването на компаниите и техните служители и на езици, различни от френския, като ще отговаря на въпроси, свързани с настаняването им, издаването на документи за престой и обучението на децата. Училищата ще откриват класове за децата на чужденците, ако е необходимо с обучение на родния им език.

 

#Манюел Валс #мерки #Париж #финансов център #корпоративен данък #ЕС #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници