Следовател е отстранен от работа заради съмнения за връзки с Митьо Очите

Следовател е отстранен от работа заради съмнения за връзки с Митьо Очите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет отстрани временно от длъжност следователя от Бургас Иван Христов. Поводът е че в началото на седмицата му беше повдигнато обвинение, че е използвал служебното си положение, за да набави за себе си или за другиго противозаконна облага.

Пред колегията главният прокурор Сотир Цацаров, който внесе предложението като извънредна точка, обясни, че досъдебното производство срещу Христов е било образувано още в началото на юни. Първоначално то е за грабеж, принуден с телесна повреда. По думите му работното място на следователя е било в Несебър и Слънчев бряг, но наскоро е бил върнат в Бургас.

Желязков беше прострелян в Слъчев бряг, а негов гард беше убит в началото на юни. След това МВР и прокуратурата посетиха района. Тогава Цацаров заяви, че следователят е "упражнявал фактическа търговска дейност".

"Подобен начин на работа, подобен начин на демонстрация на служител от съдебната власт е недопустим. След като е бил толериран толкова време на местно ниво, ясно показваме, че няма да го толерираме", заяви още Цацаров.

#Сотир Цацаров #Димитър Желязков – Митьо Очите #Слънчев бряг #следовател #Висш съдебен съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници