Борисов изчаквал с кандидата на ГЕРБ, за да види фантазията на другите партии

Борисов изчаквал с кандидата на ГЕРБ, за да види фантазията на другите партии
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Неслучайно ги изчаквам, за да видя докъде ще им стигне фантазията в издигането на кандидат-президент. До този момент основните сили са заявили, че няма да имат свой, а ще има някакви хора, които ще изберат двойка, която всъщност няма да е от тях, а от някой друг".

Това обясни министър-председателят Бойко Борисов в кулоарите на парламента, цитиран от БТА. Днес кулоарните политически коментари бяха по идеята на неговата партия ГЕРБ вотът за президент да бъде на 6 ноември.

За Борисов датата нямала никакво значение. Той можел да обяви още утре кой ще е претендентът на ГЕРБ за държавен глава, но бил подразнен от въпросите на медиите от дълго време по тази тема и притеснен, че политическите партии абдикират от президентските избори.

"Това, което досега съм чувал е, че се търсят все някакви кандидати, които да са общи, на много хора. Не мога да разбера, ако разсъждаваме, защо тогава партиите изобщо ще издигат кандидати, ще харчим партийни пари", попита премиерът.

"Имам готов играч, но ако модата е такава - партиите да не участват в президентските избори, мога и аз да отговоря на модата. Ще подходя по същия начин", декларира Борисов и поръча на журналистите да питат другите формации защо подхождат по този начин и дискредитират цялата политическа система.

Борисов обобщи за конкуренцията на ГЕРБ: "Реформаторите заявиха, че гражданският съвет ще номинира кандидат, т.е. няма да носи партийна принадлежност, не може да му се търси отговорност по никакъв начин от никого. Сходна била позиция на БСП - търсели коалиция с редица партии, а лидерът им не искал да поеме отговорност."

За премиера обаче темата в момента не била тази, защото имало да се свърши много работа до кандидат-президентския вот. "И тук много не ми е ясно как партиите ще отчетат кой е техният кандидат като до този момент заявяват, че ще търсят някой друг да им ги издигне", повтори той и отчете, че в България има хиляди достойни хора."Но тогава каква е ролята на партиите", попита Борисов.

"Единствената причина да изчакам последния момент, е да може сегашният президент да си изкара мандата в необходимия комфорт - непрекъснато идват президенти, той пътува. Трябва да има авторитета както президента Обама, който скоро също няма да е президент", обясни премиерът.

 

 

 

 

#Бойко Борисов #кандидат #президент #ГЕРБ #реформатори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници