Фараж готов да убеждава и други страни да напуснат ЕС

Фараж готов да убеждава и други страни да напуснат ЕС
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Обявилият оставка лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж каза, че след като напусне поста, възнамерява да помага на още национални кампании за излизане на държави от Европейския съюз, предаде ДПА.

"Мисля, че това, което прави Великобритания, е да отвори вратата за края на (Европейския) политически съюз", заяви Фараж пред репортери в Страсбург, където е евродепутат.

"Наистина чувствам, че нашият резултат представлява фар на надежда за движения в целияЕвропейския съюз", каза той, като цитира социологически проучвания, които предполагат, че се увеличава подкрепата за излизане от ЕС в Дания, Холандия, Чехия и Италия.

"Нищо вече няма да бъде същото. Наистина смятам, че този проект - проектът Европейскисъюз - вече е мъртъв", заяви Фараж, като добави, че очаква нова криза в еврозоната през следващите няколко месеца.

"Ще работя с партии и политически движения в останалата част на Европа, които също се надяват да си върнат независимостта", каза той.

Фараж обяви оставката си като лидер на ЮКИП в понеделник. Той заяви, че е постигнал целта си, като е осигурил гласуване за излизане на Великобритания от ЕС. Фараж обаче възнамерява да продължи да бъде евродепутат.

#ЕС #Великобритания #Брекзит #Европа #Найджъл Фараж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници