Пожар горя на стадион "Черноморец" в Бургас

Пожар горя на стадион "Черноморец" в Бургас
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пожар избухна миналата вечер в спортен комплекс "Черноморец" в Бургас, само два дни след като министърът на спорта Красен Кралев обеща проверка на състоянието на стадиона, съобщи местният сайт Flagman.com.

В продължение на близо два часа около 20 пожарникари са се борили с огъня и са успели да го локализират към 23.30 часа. След полунощ пожарът е бил потушен.

Няма засегнати използваеми съоръжения, но целият периметър от залата на борците до старото табло е напълно изгорял. Унищожена е една от помощните постройки, която се намира в непосредствена близост до съблекалните.

Пожарът е избухнал до оградата в южната част на спортния комплекс в изоставена постройка на улица "Индустриална" и квартал "Акациите".

Помещението се намира в непосредствена близост до спортната зала на борците - зад старото табло на спортното съоръжение. Преди време постройката е била дърводелски цех и все още е била пълна с лесно запалима необработена суровина.

През март в Бургас отново имаше голям пожар, при който изгоря дърводелски цех в кв. "Акациите" на метри от стадион "Черноморец".

В петък ръководството на футболния клуб и на сдружението "Бъдеще за "Черноморец" са алармирали Красен Кралев за лошото състояние на стадиона, който не се поддържа след края на европейското първенство за юноши до 17 години през 2015 г. Министърът е обещал проверка в най-кратки срокове.

Сред феновете на "Черноморец" пък са се зародиха съмнения, че има връзка между решението на министъра и снощния инцидент. Други смятат, че става въпрос за свързан с наркотици умишлен палеж.

#пожар #Черноморец #Бургас #стадион #палеж #гасене #футболен клуб #фенове #пожарникари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници