Нападенията в Саудитска Арабия са били координирани, смятат властите

Нападенията в Саудитска Арабия са били координирани, смятат властите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Саудитските власти са идентифицирали терориста самоубиец, взривил се близо до американското консулство в град Джеда и ранил двама души, съобщи Ройтерс. Това е 34-годишният пакистански шофьор Абдулла Калзар Хан, който живеел с жена си и семейството си в града.

Вчера в Саудитска Арабия бяха извършени три нападения, вероятно координирани. Саудитска Арабия участва в ръководената от САЩ коалиция, воюваща с "Ислямска държава" в Ирак и Сирия. Eкстремистите смятат саудитската монархия за еретици и врагове на исляма, отбелязва Асошиейтед прес.

Служител в Държавния департамент на САЩ каза, че няма пострадали американски граждани или консулски служители при атаката в Джеда. Според саудитската телевизия Ал Екбария силите за сигурност са детонирали шест взривни устройства, намерени на мястото на нападението срещу консулството.

През 2004 г. бойци, свързани с Ал Кайда, атакуваха американското консулство в Джеда и убиха петима негови местни служители, припомни БТА.

Вчера в Медина пред Джамията на Пророка терорист се взриви и уби четирима служители на силите за сигурност и рани петима. Няколко часа по-късно в град Катиф, населен предимно с шиити, които са малцинство в Саудитска Арабия, атентатор камикадзе се взриви край джамия, избухна и кола бомба. 

#Саудитска Арабия #атентат #джамии #терористи #шиити

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници