Евгения Харитонова: Ще стана заместник на Добрев, защото съм патриот и енергетик

Евгения Харитонова: Ще стана заместник на Добрев, защото съм патриот и енергетик
Евгения Харитонова е член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Снимка: ДКЕВР
A A+ A++ A

Евгения Харитонова, която министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев е избрал за свой заместник в ресор „Енергетика“, ще поеме поста.

„Ще приема поста, защото съм патриот, енергетик и смятам, че този отрасъл не бива да остава във вакуум“, потвърждава Евгения Харитонова, цитирана от БТА.

Тя призна, че вече е провела разговор с Делян Добрев.

„Тя не само познава развитието на енергетиката, но познава и предизвикателствата пред либерализацията на пазара – нещо, което се опитваме да правим от доста време“, аргументира избора си Делян Добрев в интервю за bTV.

Евгения Харитонова е член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и по думите на министъра има изключително богат опит в сферата на енергетиката, защото е работила и в НЕК.

Мястото на заместник-министър на икономиката и енергетиката, с ресор „Енергетика“, остана свободно, след като Валентин Николов беше назначен за изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“.

Бившият председател на парламентарната група на ГЕРБ пое поста след оставката на бившия енергиен министър Трайчо Трайков, който беше наследен на поста от заместника си Делян Добрев.

#АЕЦ „Козлодуй“ #Валентин Николов #НЕК #Делян Добрев #енергетика #ДКЕВР #Евгения Харитонова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници