Великобритания се опасява от увеличение на мигрантския поток от Европа преди Брекзит

Великобритания се опасява от увеличение на мигрантския поток от Европа преди Брекзит
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи на Великобритания Тереза Мей очаква ръст на имиграцията от европейските държави, преди страната да напусне окончателно Общността и да приеме нови мерки за контрол, пише вестник The Guardian. 

Британският министър, която има най-големи шансове да наследи Камерън на премиерския пост, отбеляза, че правата на европейските граждани, които живеят в Обединеното Кралство, както и съответно тези на британците в чужбина, следва да бъдат разглеждани като част от преговорите за излизане от Общността. Мей подчерта обаче, че се надява те да бъдат защитени. 

"Все още сме член на ЕС. Няма промяна за техните позиции. Но, разбира се, като част от преговорите ние ще трябва да разгледаме този въпрос. Искам да уверя, че сме в състояние да гарантираме не само позициите на тези хора, но и на британските граждани в други държави-членки", подчерта вътрешният министър. 

Коментарите на Мей идват на фона на исканията на Никола Стърджън, първият министър на Шотландия, Камерън и петимата лидери на торите да заявят, че е наложително да се зачитат правата на 173 хил. граждани на ЕС в Шотландия. Тя призова за "незабавни гаранции". 

#мигранти #Тереза Мей #Великобритания #ЕС #Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници