Юнкер: Няма да има промяна на свободното движение на хора

Юнкер: Няма да има промяна на свободното движение на хора
БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обеща свободното движение на хора в ЕС да остане непроменено, тъй като това е основно право в ЕС, предаде АФП. „Няма да променя това (свободното движение – бел. ред.), тъй като това е основна свобода в Европейския съюз“, посочи Юнкер по време на посещение в Словакия, която поема от днес председателството на ЕС.

По време на своето изказване той също така призова британските власти да „изяснят своите намерения“ след референдума за напускането на съюза от 23 юни. „Искам да бъда напълно ясен – няма да има преговори преди уведомление. Нямаме време за губене“, посочи той.

Позицията на Юнкер идва, след като по-рано източник от „Даунинг стрийт“ съобщи, че премиерът в оставка Дейвид Камерън е казал на европейските лидери, че трябва да обмислят реформи върху правилата за свободно движение. Според източника Камерън е заявил, че Лондон и Брюксел трябва да имат „колкото се може по-близки икономически отношения“ и ключът към оставането близо е наистина да обмислят реформи при свободното движение.

#Жан-Клод Юнкер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници