Борисов: Очаквам обективен доклад от ЕК; въвеждаме еврото възможно по-късно

Борисов: Очаквам обективен доклад от ЕК; въвеждаме еврото възможно по-късно
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Днес експертите приключват проверката, вчера с правосъдния министър Захариева помолихме еврокомисаря препоръките и проверките да бъдат обявени публично, за да можем всички да се запознаем с тях.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол, предаде БГНЕС.

„Аз съм я поискал тази комисия по сътрудничеството с ЕК, тъй като нашите цели са догодина през май-юни да сме доста напред с мерките.

„Въвеждането на еврото не е в това искаш или не искаш. В предприсъединителните договори ние сме поели ангажимент да въведем еврото. Това, че не го правим, е заради допълнителни изисквания и към момента можем да си позволим да се забавим. В предишното правителство с финансовия министър Дянков искахме да влезем в чакалнята на еврозоната. При ниския бюджетен дефицит, стабилността на банките, огромния фиск резерв, при ниския дълг - имаме възможност във всички критерии да се включим в момента. Но ще го направим, колкото се може по-късно. Защото на практика - вие не го усещате, както и инвеститорите, чрез валутния борд имаме фиксиран курс и това дава спокойствие. Няма нищо трагично в това, напротив. Колкото по-единна иска да е Европа, нормално е в един момент всички да имаме и единна валута", добави Борисов.

Парламентът в това отношение също полага големи грижи и внимание и със ЗСВ, и с антикорупционния закон. Другата седмица на МС се надявам да мине антитерористичния закон”, каза Борисов. Надявам се на обективен доклад, препоръките на който ще изпълним, заяви той. 


#ЕК #Бойко Борисов #мерки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници