Румънци ще осиновяват британци, гласували за ЕС

Румънци ще осиновяват британци, гласували за ЕС
Снимка: под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Британците, гласували за ЕС, имат нова утеха. Румънският в. “Гандул” им предложи да бъдат осиновявани от “любящи румънски семейства” и така да останат в съюза, съобщава Си Ен Ен.

Кампанията се казва Romanians adopt Remanians (от remain, както бе наречен лагерът на оставащите). Уебсайтът е разделен на две - от едната страна румънци могат да обявят дали искат да осиновят британец, вярващ в ЕС, а от другата - британци да изразят желанието си да станат членове на румънско семейство.

“Хората на Острова, гласували за оставане в ЕС, заслужават да бъдат наши роднини”, пише още изданието. Сайтът дори дава възможност всеки осиновен да види новата си лична карта, като дава примера с Йън Макърди, който ще се казва Макърдиеску.

В същото време белгийските власти обработват стотици молби за белгийско гражданство, подадени от британци след Брекзита. В момента близо 24 хиляди британци живеят в Белгия, една трета от тях са в Брюксел. Много от тях работят в европейските институции или в НАТО.

Терористите от “Ислямска държава” пък изразиха задоволство от вота на референдума в агитационното си издание, тъй като според тях и други държави щели да последват британците и това да доведе до краха на ЕС.

#румънци #британци #ЕС #основаване #Брекзит #ислямска държава #терористи #гражданство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници