Самолет с 21 души на борда се разби в Непал

Самолет с 21 души на борда се разби в Непал
Според местната власт летателният апарат е катастрофирал при опит да се приземи на летището в Джомсом – популярна туристическа дестинация. Снимка: nepalitimes.com.np
A A+ A++ A

Самолет с 21 души на борда се е разбил в северната планинска част на Непал.

Има данни за оцелели, но за момента не е ясно колко, предаде bTV, позовавайки се на „Асошиейтед прес“, която цитира местната полиция.

16 от пътниците са индийци.

Според местната власт летателният апарат е катастрофирал при опит да се приземи на летището в Джомсом – популярна туристическа дестинация. Градът, който често е посещаван и от катерачи, се намира на около 200 километра северозападно от столицата Катманду.

Машината е собственост на авиокомпания „Агни Ер“.

На мястото са били изпратени екипи на полицията и армията. Ранените са откарани в най-близката болница.

На 9 май по време на демонстрационен полет в Джакарта руският самолет „Сухой суперджет 100“ изчезна от екраните на радарите.

Отломките на машината бяха намерени от спасителен хеликоптер на почти вертикален склон на планината Салак, на около 64 км южно от индонезийската столица.

На мястото на катастрофата работят спасители и военни. Намерените тела на пътниците и екипажа – общо 45 души, включително осем руснаци – са транспортирани в националната полицейска болница на Джакарта.

#Непал #самолет #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници