Небрежност на екипажа довела до трагедията с руския самолет в Индонезия?

Небрежност на екипажа довела до трагедията с руския самолет в Индонезия?
Публикувани сега снимки от предишни полети на "Сухой суперджет 100" свидетелстват, че тези демонстрационни прояви не са били само с търговска цел. Снимка: dnesplus.bg
A A+ A++ A

Снимки на полугол мъж, маскиран като Посейдон, показват, че демонстрационният полет на разбилия се в Индонезия руски самолет "Сухой суперджет 100" е бил организиран и за забавление.

Този фактор също може да е изиграл роля за катастрофата, след като се появиха информации, че пилотът вероятно се е снижил, за да покаже на пътниците местна военна база, предаде „Дарик", позовавйки се на германското списание "Шпигел".

Публикувани сега снимки от предишни полети на "Сухой суперджет 100" свидетелстват, че тези демонстрационни прояви не са били само с търговска цел.

Те показват гол до кръста мъж, маскиран като Посейдон, който явно е забавлявал пътниците. Той дори е заснет в пилотската кабина, където се вижда как помощник-пилотът го снима с мобилен телефон.

Нови данни, предоставени от Индонезия, навеждат на мисълта, че катастрофата, при която загинаха 45 души, може да е била причинена от небрежност на екипажа.

Вероятно пилотът е искал да покаже някаква забележителност на пътниците, сред които е имало предимно представители на авиационната промишленост и журналисти, посочва изданието.

Известно е, че пилотът е снижил самолета преди злополуката. Следователи и авиационни специалисти от дни се питаха защо го е направил.

Сега може би отговорът става ясен, след като индонезийското министерство на отбраната заяви, че пилотът явно е искал да покаже на хората в самолета военната база "Атанг Сенджая", тъй като се е приближил до обекта, смятан за безопасно място за ниски полети, отбелязва "Шпигел".

Индонезийските власти са намерили двигателите на разбилия се самолет, а руски спасители са започнали работа в района на катастрофата, предаде РИА „Новости".

#самолет #катастрофа #Индонезия #екипаж #небрежност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници