Проф. Михаил Константинов: Европейските лидери имат твърде малко време да спасят ЕС

Проф. Михаил Константинов: Европейските лидери имат твърде малко време да спасят ЕС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейските лидери имат твърде малко време да спасят Европейския съюз.

За този провал цената, която ще се плати, ще бъде жестока. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ изборният експерт проф. Михаил Константинов.

По думите му несигурността около излизането на Великобритания трябва да се реши час по-скоро. Много е възможно да се стигне до референдум за независимост на Шотландия, каза още проф. Константинов .

„Никой не говори обаче за това, че пред разпад е не само ЕС, но и една ядрена държава, членка на Съвета за сигурност и ООН.

Ако се стигне до излизане на Шотландия от Великобритания, което е много възможно, тогава ще се разпадне за първи път в световната история ядрена сила, която обаче не може да си раздели базите.

Статутът на базата „Клайд“ създава изключително тежък проблем. Аз се надявам, че шотландците няма да бързат с този референдум. Не само те,

Каталуния е друга болезнена точка за Испания, там отново се влиза в перманентна политическа криза, от която няма излизане“, обясни той.

Той добави, че не е ясно оттук нататък как Европа ще се справи с предизвикателствата пред нея, каквато е и заплахата от тероризъм. Проф. Константинов уточни, че е необходимо държавите да възвърнат част от суверенитета си.

#професор #Михаил Константинов #Великобритания #ЕС #лидери #Шотландия #Каталуния #Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници