Погнаха "копърките" по морето

Погнаха "копърките" по морето
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Настанаха черни дни за такситата "копърки" по морето. Инспекторите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ са съставили 23 акта за нарушения само през миналия уикенд по Черноморието, похвалиха се от транспортното министерство.

Проверките на жълтите коли по морето са разпоредени от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Инспекторите са проверили общо 137 коли.

Трима от заловените нарушители от инспекторите са били с технически неизправни превозни средства. Основните нарушения са за извършване на превоз на пътници без да е включен таксиметровия апарат, липса на допълнително оборудване, липса на валидно удостоверение за психологическа годност, както и липса на разрешително от общината за извършване на таксиметрова дейност.

Част от нарушителите са били без пътни книжки и пътни листове, без попълнени реквизити в пътните листове, не са спазвали времето за управление и почивка, не са представили контролни талони и други документи.

От транспортното министерство се заричат засилените проверки на таксиметровите превози по Черноморието ще продължат през целия летен сезон.

 

#таксита #МОРЕ #Автомобилна администрация #Черноморие #Ивайло Московски #уикенд #превозни средства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници