Борис Джонсън: ЕС стана отдалечен и недостатъчно отговорен спрямо страните-членки

Борис Джонсън: ЕС стана отдалечен и недостатъчно отговорен спрямо страните-членки
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

''Някои хора коментират, че това решение не е трябвало да бъде поверено на хората. Че не е трябвало да им даваме този избор. Аз не съм съгласен, '' коментира бившият кмет на Лондон. 

По-рано днес той беше звучно освиркан от събралата се тълпа пред апартамента му в Лондон. 

''ЕС се превърна в отдалечено понятие, организация, която не е достатъчна отговорна спрямо своите страни-членки,'' допълни Джонсън.

''Този избор не значи, че Великобритания вече няма да е обединена или че няма да е европейска страна - напротив,'' заяви Джонсън.

Той допълни, че това не значи незабавно отделяне от ЕС, тъй като по думите му "не е нужно да се предприемат припряни действия". 

''Не можем да обърнем гръб на Европа, ние сме част от Европа,'' допълни той. ''Идеята да се създаде правителство на Европа на федерален принцип е било чудесна идея за времето си, но идея, която вече не работи.''

''Искаме да изградим система, която да е по-честна и балансирана, ще продължим да се включваме в усилията за борба с глобалния тероризъм. Но вече ще възвърнем собствения си глас пред света,'' завърши той. 

Според мнозина именно Джонсън, като един от лидерите на движението за отделяне от ЕС, ще има амбицията да наследи Дейвид Камерън на премиерския пост. 

Предстои да бъде взето официално решение от страна на британските власти - те ще решат окончателно дали Великобритания излиза от ЕС и кога. В случай, че това решение бъде въведено, процесът ще отнеме близо 2 години, в които ще трябва да бъдат променяни и/или приключвани редица договори. 

#ЕС #Борис Джонсън #Брекзит #Великобритания #институции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници