„Раждането и парите" в Седмицата на раждането през 2012 г.

„Раждането и парите" в Седмицата на раждането през 2012 г.
Инициативата тръгва от Френския алианс за уважение към раждането (AFAR), а от 2011 г. се координира от Европейската мрежа на асоциации за раждане (ENCA). Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

На 12 май започва ежегодната Световната седмица за уважение към раждането, като през 2012 г. тя е посветена на „Раждането и парите".

Тя включва събития насочени към повишанате на обществената чувствителност към проблемите на раждането, правата на раждащите жени и техните бебета, и насърчаване на естественото раждане.

Инициативата тръгва от Френския алианс за уважение към раждането (AFAR), а от 2011 г. се координира от Европейската мрежа на асоциации за раждане (ENCA).

В България Световната седмица на раждането се отбелязва за четвърти път, като с всяка изминала година се включват все повече организации и училища за бременни и родители.

Тази година участват единайсет български организации, а информационните материали са предоставени от Българския хелзинкски комитет, сдруженията „Естествено" и „Родилница", предаде „Дневник".

Програмата на седмицата в София започва от събота с обучение за дули (помощници на раждащата жена) с Теа Ван Тъйл, инструктор за подготовка за раждането, и Мери Шварц, независима акушерка от Холандия.

Програмата на седмицата включва още различни срещи и дискусии, някои насочени към семействата, а други към медицинските специалисти.

Освен в София, паралелни събития се организират и в Бургас, Велико Търново и Русе.

На 22 май в „Център съвременни родители" ще бъде показан филмът The Business of Being Born („Раждането като бизнес").

#раждане #права на жените

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници