Италия наказа Швеция в последните минути и е на 1/8-финал

Италия наказа Швеция в последните минути и е на 1/8-финал
БГНЕС
A A+ A++ A

Отборът на Италия победи Швеция с 1:0 в мач от група Е на Европейското първенство, игран в Тулуза. С този успех тимът на Антонио Конте си осигури преминаване на груповата фаза и участие в 1/8-финалите на турнира.

Двубоят на "Стадиум Мунисипал" бе изключително скучен и почти без никакви положения пред двете врати, като шведите остават без точен изстрел към противниковата врата на Евро 2016 след два изиграни мача. През първата част възпитаниците на Ерик Хамрен владееха повече топката и опитваха да наложат натиска, но бяха напълно неспособни да застрашат вратата на Джанлуиджи Буфон.

След почивката Италия изравни играта и пое контрол над събитията на терена, а Швеция се прибра да пази точката. В крайна сметка страхливото и слабо представяне на скандинавците бе наказано в 88-та минута, когато резервата Симоне Дзадза свали топката с глава към Едер, който проби през центъра на защитата и преодоля Андреас Исаксон с прецизен изстрел.

По този начин отборът на Италия е с пълен актив от 6 точки след първите си два мача и се класира за елиминационната фаза, докато Швеция остава с 1 точка и нито един точен изстрел към противниковата врата


#Италия #Швеция #Европейското първенство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници