В Санкт Петербург се открива Петербургският международен икономически форум

В Санкт Петербург се открива Петербургският международен икономически форум
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Санкт Петербург се открива Петербургският международен икономически форум. Форумът е място за обсъждане както на икономческите проблеми, така и на въпроси на външната политика и геополитиката.

За участие в събитието пристигат председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, комисар Кристалина Георгиева, италианският премиер Матео Ренци. България ще бъде представена от министрите на икономиката и земеделието Божидар Лукарски и Десислава Танева.

Днес в “северната столица“ на Русия - Санкт Петербург - започва двадесетото издание на влиятелния икономически форум, който се провежда под патронажа на президента на страната Владимир Путин.

Основен акцент в него ще бъдат руско-европейските отношения във времето на «новите реалности», както в Москва определят периода след 2014 год., когато ЕС наложи санкции на Русия, свързани с анексирането на Крим и подкрепата на проруските сепаратисти в източна Украйна.

Участието на Юнкер в Петербургския икономически форум има за цел да представи пред по-широка аудитория виждането на Брюксел за настоящото състояние на отношенията между ЕС и Русия.

Преди няколко месеца Съветът на министрите на външните работи на ЕС определи пет принципа, които са водещи за отношенията на Брюксел към Москва в областите на цялостната европейска сигурност, както и в сферата на енергийната сигурност и развитието на отношенията с източните партньори. Но реална промяна в отношенията между Москва и Брюксел може да настъпи едва след изпълнението на минските договорености, чиято цел е да бъде сложен край на конфликта в източна Украйна.

Председателят на ЕК Юнкер ще проведе разговор с руския президент Владимир Путин. 

#Санкт Петербург #икономически форум #ЕК #Жан-Клод Юнкер #Владимир Путин #Русия #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници