Съпругата на убиеца от Орландо може да се сдобие с обвинения

Съпругата на убиеца от Орландо може да се сдобие с обвинения
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съпругата на убиеца от Орландо може да се окаже с обвинения за връзка с кървавата атака в нощния клуб „Пулс”. Държавното обвинение смята, че тя е купувала боеприпаси с мъжа си и е знаела за намеренията му. Вчера стана ясно и че масовият убиец е бил редовен посетител на гей заведението.

Съпругата на стрелеца, който уби 49 души в гей клуб в Орландо също може да се сдобие с обвинения за връзка с най-кървавата атака в американската история. Обвинението е убедило съдебните заседатели да се разследва връзката на Нур Салман с Омар Матин, твърдят източници на Ройтерс.

Тя е казала на полицията, че е опитала да разубеди съпругата си за нападението в нощния клуб. 6-ма от 53 -мата ранени остават в критично състояние. Прокурори казаха пред Фокс Нюз, че обвинението срещу жената ще бъде за убийства, опити за убийства и затова, че не е предупреди властите за намеренията на мъжа си.

Източници твърдят, че е напълно възможно Матин да е разговарял с жена си от клуба по време на стрелбата. Жената още не е арестувана, но това, което знае може да помогне в разследването, убедени са властите.

Във вторник американските медии съобщиха, че Нур Салман е отишла с Омар, за да купят боеприпаси, а също така го е закарала до нощния клуб дни преди атаката, за да може той да проучи мястото. Бащата на Матин - Седик потвърди, че втората съпруга на сина му се е върнала в семейното им жилище, за да вземе дрехи и в момента се намира във Флорида с по-малкия им син.

Във вторник се появи и информация, че 29 годишният Матин е имал хомосексуални наклонности. Всички тези твърдения дават изцяло нова посока на разследването. Още в деня на атаката беше съобщено, че точно преди да влезе в популярния гей клуб "Пулс", нападателят се е обадил на тел. 911 и е декларирал своята вярност към "Ислямска държава". Същия ден терористичната групировка пое отговорност за атентата. Властите в САЩ обаче съобщиха, че няма преки доказателства, че 29-годишния убиец, който е от афганистански произход, е директно свързан с "Ислямска държава".

 

#съпруга #убиец #Орландо #атентат #САЩ #терористична групировка #Ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници