Британците да гласуват срещу „антидемократичната брюкселска машина”, призова тиражният в. "Сън"

Британците да гласуват срещу „антидемократичната брюкселска машина”, призова тиражният в. "Сън"
БГНЕС
A A+ A++ A

Британският вестник с най-голям тираж се обърна към читателите си с призив да гласуват за излизане от ЕС на референдума на 23 юни. „Това е последният ни шанс да се откъснем от антидемократичната брюкселска машина. И е време да се възползваме от него”, се казва в редакционен материал.

Всекидневно в. „Сън” се чете от около 7,7 милиона души. Таблоидът е много известен със скандални и провокативни текстове, но втората редакционна линия на „Сън” е политиката.

Според последните допитвания, проведени по поръчка на в. „Таймс”, в момента за излизане от ЕС ще гласуват вече 46% от британците, а за оставане – 39%. Друга анкета, поръчана от „Дейли телеграф”, също показва превес на евро скептиците, но не толкова отчетливо – 49% срещу 48 на сто за оставане.

Според външния министър на Швеция Маргот Валстрьом „брекзит” може да доведе до разпадане на ЕС. Но решението за оставане ще повлияе на разположението на силите вътре в Евросъюза, тъй като другите държави също ще поискат да получат специални условия за членството си, кавито имат британците.

#"брекзит" #референдум #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници