Кампанията за излизането на Великобритания от ЕС вече има 7% преднина

Кампанията за излизането на Великобритания от ЕС вече има 7% преднина
Туитър
A A+ A++ A

Кампанията за излизането на Великобритания от ЕС вече има 7-процентна преднина, показва последното проучване на общественото мнение. Всички последни анкети отбелязват подобряване на шансовете на Брекзит, чиито привърженици фокусираха кампанията си върху имиграцията през последните дни. А таблоидът „Сън“ призова читателите си да гласуват за Брекзит с гръмкия лозунг: „Ние трябва да се освободим от диктатурата на Брюксел“. Притежаваният от Рупърт Мърдок вестник има един милион и 700 хиляди тираж.

Букмейкърите, които досега предричаха убедителна победа на искащите да останат в ЕС, също отбелязаха засилване на Брекзит. Министри от кабинета, които подкрепят Брекзит, заявиха, че могат да гарантират на онези, които получават финансова помощ от ЕС, че ще продължават да получават същите пари, ако Великобритания напусне евросъюза. Това обаче бе опровергано незабавно от лидерите на „Да останем“, които изтъкнаха, че излизането неизбежно ще доведе до съкращаване на обществените разходи и ще накърни икономиката.

Днес лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин ще отправи спешен призив към движението да подкрепи оставането на страната в организацията. Очаква се подобни призиви да бъдат отправени и от всички профсъюзни лидери. Лидерите на кампанията „Да останем“ смятат, че гласовете на лейбъристите са изключително важни за спечелването на референдума, но се опасяват, че много от тях могат да се въздържат от гласуване на 23 юни.

 

 

#Великобритания #ЕС #Брекзит #букмейкъри #икономика #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници