Цветан Цветанов: Кристалина Георгиева не е вариант за президент

Цветан Цветанов: Кристалина Георгиева не е вариант за президент
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кристалина Георгиева не е вариант за президент. Това каза шефът на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Септември ще бъде интересен заради началото на президентската кампания, допълни Цветанов. 

За бившия си ресор, в който ври и кипи в последните дни, Цветанов каза, че нещата са били под контрол, когато хора като Калин Георгиев и Станимир Флоров са противодействали на престъпността. "Но тези хора вече са извън системата", посочи той.

Конкретно за ситуацията в Слънчев бряг Цветанов обвини предишния вътрешен министър Цветлин Йовчев, наричайки го експеримент. Разформироването на БОП и отстраняването на Милен Димитров от областната дирекция в Бургас са върнали според него всичко назад.

"За да противодействаш, трябва да знаеш кой ги организира тези групи, които се опитват да си върнат самочувствието", коментира Цветанов.

Милен Димитров не искал политическа намеса в работата си и бил уволнен дисциплинарно. По негово време Митьо Очите бил неутрализиран и дори за известно време отишъл да живее в Гърция, каза още Цветанов.

"Тези сили ще действат, докато няма кой да ги неутрализира", убеден е той. На него му било болно за хората, работили на оперативно ниво. "Когато си ефективен срещу престъпността, получаваш удари", заключи Цветанов.

Но вицепремиерът Бъчварова и нейният екип се стараят, подчерта зам.-шефът на ГЕРБ.

Статуетка на Конфуций донесъл Цветан Цветанов на премиера от Китай за рождения му ден 13 юни. "Поздравих го пръв рано сутринта и му пожелах да е здрав и достатъчно силен да покорява предизвикателствата", разказа Цветанов.

 

 

#Цветан Цветанов #Кристалина Геoргиева #президент #Парламент #кампания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници