Всеки трети българин вярва на Борисов

Всеки трети българин вярва на Борисов
Премиерът Бойко Борисов се ползва с доверието на една трета от българите. / БГНЕС
A A+ A++ A

Една трета от българите вярват на премиера Бойко Борисов и одобряват провежданата от неговия кабинет политика. Това показва изследване на "Галъп интернешънъл“, което обхваща последната една година.

От министрите пък най-популярен е Вежди Рашидов. Той се ползва с доверието на една пета от българите. Петър Москов, Лиляна Павлова и Томислав Дончев са също сред популярните членове на кабинета.

Президентът Росен Плевнелиев в последната една година достига до нива от около една четвърт положителни оценки и над 60 процента отрицателни, предаде БНР.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и еврокомисарят Кристалина Георгиева събираха чувствително положителни оценки, с лека преднина за Георгиева, отчитат от "Галъп".

В последните 12 месеца близо половината от запитаните хора изказват одобрение за тях, а около една трета недоверие. В новата си роля на омбудсман в последните няколко месеца Мая Манолова се е утвърдила на нива от около една четвърт дялове на заявяващите доверие и около 60 на сто недоверие.

Данните са базирани на ежемесечните независими от външно финансиране представителни за пълнолетното население на страната проучвания.

#Борисов #доверие #популярност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници