Една трета от германците няма да гледат Евро 2016 навън заради притеснения от тероризъм

Една трета от германците няма да гледат Евро 2016 навън заради притеснения от тероризъм
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Откакто Германия посреща световното първенство през 2006 г., гледането на футболни мачове на публични места се превърна в масова традиция.

Терористичните атаки на територията на домакина на европейските финали Франция през 2015 г. и в друга съседна държава през март - Белгия, обаче са притеснилите германските жители от подобни нападения по време на Евро 2016 - не само в Париж, но и в градове от други страни.

При проучване на "Югов" 30% от германците са заявили, че ще избегнат гледането на мачове на публични места и ще предпочетат да наблюдават първенството вкъщи или у роднини и приятели.

59% от отговорилите обаче са посочили, че притесненията от терористични атаки няма да попречат на удоволствието от мачовете. 11% нямат мнение по въпроса.

От участниците в изследването 42% виждат висока опасност от тероризъм по време на Евро 2016. Според една десета има минимална заплаха. Само един процент смятат, че няма никакъв риск.

Властите във Франция и Германия предупредиха феновете да бъдат бдителни по време на Евро 2016, но заявиха, че до момента няма данни за планирани атентати.

В Украйна обаче беше задържан на мъж, който е подготвял терористична атака по време на финалите. Органите на реда открили 100 детонатори, 6 броя автомати "Калашников", над 100 кг. експлозиви и маски в колата на 25-годишния френски гражданин.

#Германия #футбол #Евро 2016 #терористични атаки #притеснения #фенове #Франция #власти #атентати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници