Ограбиха милиони от пощата в Хасково, оставиха хората без пенсии

Ограбиха милиони от пощата в Хасково, оставиха хората без пенсии
БГНЕС
A A+ A++ A

Неизвестни обраха парите за пенсии от Централната поща в Хасково. Засега не е ясно каква е откраднатата сума, но тя е голяма – неофициално се споменава за 2 млн. лева. Към момента се извършват огледи от полицията, а сградата е затворена.

Обирът е станал около 2 часа през нощта. Крадците са действали много професионално. Те са срязали две метални решетки на външната ограда. Проникнали са в сградата и са завързали охранителя. Електричеството е било прекъснато, а охранителната система неутрализирана. Крадците са се опитали да заличат следите си като са залели всичко с белина и са разпръснали косми, взети най-вероятно от фризьорски салон. Срязани са три метални каси, откъдето е задигната голяма сума пари, предназначена за пенсии.

В момента тече оглед, случаят е докладван на прокуратурата. След приключване на огледа и докладване на ревизията ще е ясно каква е открадната сума. Има камери, които тепърва предстои да бъдат разгледани и да се започне разследването, съобщи комисар Ангел Цанков, директор на ОДМВР-Хасково. Касите и помещенията на фирмата са охранявани със СОТ, който е неутрализиран. Явно е ставало въпрос за добре подготвена група, допълни той. Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов съобщи, че незабавно са започнали процесуално -следствени действия и се води досъдебно производство, към настоящия етап срещу неизвестен извършител.

Работи се по няколко версии, включително и намеса на вътрешен човек. Сградата на централната поща е затворена, а хората се връщат. Изплащането на пенсиите се извършва в останалите пощенски клонове в града.



#Хасково #кражба #пенсии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници