Намаляване на ДДС за книгите и учебниците – лична кауза на новия шеф на Комисията по култура и медии

Намаляване на ДДС за книгите и учебниците – лична кауза на новия шеф на Комисията по култура и медии
Славчо Атанасов, БГНЕС
A A+ A++ A

Личната кауза на бъдещия председател на Комисията по култура и медии Славчо Атанасов ще бъде намаляване на ДДС-то за книгите и учебниците. Това обясни самият той пред медиите в парламента.

С пълно единодушие е решено ПГ на ПФ да ме предложи парламентът да ме утвърди за председател на Комисията по култура и медии, подчерта Атанасов.

Според него има доста неща, които трябва да се направят в областта на културата. „В комисията имам доста идеи, една от тях е и моя лична кауза. Преди няколко години започнах една борба за намаляване на ДДС за книгите и учебниците, защото в България ДДС-то върху книгите е 20%. В Русия, Великобритания и Полша то е 0%, а във всички други държави в ЕС то е между 3 и 5%”, обясни Славчо Атанасов и допълни, че ще внесе законопроект по темата.

Относно уволнението на Лили Маринкова, като програмен директор на "Хоризонт" и журналист в БНР, където от години тя води предаването "Неделя 150", със заповед на новия генерален директор на БНР Александър Велев, Славчо Атанасов се зарече, че ще се запознае със случая, защото Маринкова е велик журналист.

„Доколкото разбрах от медиите тя е уволнена, защото била в пенсионна възраст. Като председател на комисията ще проверя този въпрос много сериозно. Тя винаги е била независим журналист, нещо, на което държа изключително много. Ще се срещна с Александър Велев”, категоричен бе бъдещият председател на медийната и културна комисия.



#Славчо Атанасов #ДДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници