Лавров: Русия няма да позволи на САЩ и Турция да кроят зад гърба й планове, които помагат на терористите в Сирия да се прегрупират

Лавров: Русия няма да позволи на САЩ и Турция да кроят зад гърба й планове, които помагат на терористите в Сирия да се прегрупират
БГНЕС
A A+ A++ A

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия няма да позволи на САЩ да реализира зад гърба ѝ планове „Б“, „В“ и „Г“ в Сирия, предаде ТАСС.

„Последните десет дни от територията на Турция в Сирия се прехвърля значително количество военна техника и бойци“, заяви Лавров. „Руската авиация ще изхожда от своето разбиране на ситуацията в Сирия. Не трябва да има никакви изненади за САЩ“, добави той. Министърът добави, че Русия е готова да координира действията на авиациите в Сирия, но няма да позволи това да даде на терористите да се прегрупират.

„Русия ще помага активно на сирийската армия от въздуха, за да не се допусне град Алепо да бъде превзет от терористите“, заяви Лавров.

Лавров заяви също, че Русия е обезпокоена от зачестилите обстрели по населените пунктове от страна на терористите в Сирия и смята за недопустими действията, които сирийската опозиция провежда при подкрепата на Турция, предаде РИА Новости.

„Нас ни безпокои това, което виждаме, че се случва на земята. През последната седмица три пъти говорих с държавния секретар на САЩ Джон Кери и настойчиво привлякох вниманието му към недопустимостта на действията, които предприема сирийската опозиция при подкрепата на Турция, от чиято територия в Сирия през последните дни са се прехвърлили огромно количество бойна техника и бойци“, заяви Лавров, цитиран от агенция Фокус.

#Лавров #Сирия #САЩ #Турция #сирийска опозиция #терористите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници