Лошото време усложнява търсенето на руския самолет

Лошото време усложнява търсенето на руския самолет
Близка на пътник на изчезналия руски самолет плаче, докато чака информация на летището в Джакарта, Индонезия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Мракът, мъглата и дъждът усложняват процеса на издирване на руския самолет „Сухой Суперджет 100“, който изчезна близо до Джакарта по време на демонстрационен полет в сряда, съобщи представител на службата за контрол на въздушното пространство на Индонезия.

Пътническият самолет е изчезнал от екрана на радарите в района на планината Салак, на 59 км от летището на индонезийската столица Джакарта, уточни представителят, цитиран от РИА „Новости“.

„Сухой Суперджет 100“ беше на първата си демонстрационна обиколка в шест азиатски страни. На борда му има 44 души – осемчленен екипаж от руснаци и 36 пътници.

Сред пътниците има петима журналисти, а останалите са служители на транспортни компании.

Малко преди връзката да изчезне, екипажът е поискал разрешение да слезе от 10 хиляди фута височина на 6 хиляди. Малко след като е получил разрешението, връзката е прекъсната.

Съдбата на изчезналия самолет е неизвестна до момента. Индонезийските власти не изключват версията за отвличане.

„Самолетът изчезна от радара в района на планината Салак, чиято височина е 2,16 км“, заяви представителят на авиационните власти.

Мобилните телефони на двама от журналистите, които са били на борда на „Сухой Суперджет 100“, работят, но никой не отговаря.

#Сухой Суперджет 100 #самолет #Джакарта #Индонезия #Салак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници