Лагерите "за" и "против" Брекзит имат равен брой привърженици

Лагерите "за" и "против" Брекзит имат равен брой привърженици
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Британските гласоподаватели са разделени поравно "за" и "против" излизане от Европейския съюз, показва последното проучване на маркетинговата фирма YouGov за в. "Таймс".

По 41% привърженици имат и двата лагера, 13% не са решили, а 4% нямат намерение да гласуват, показва изследването, направено на 30-31 май. В него са участвали 1735 души.

Междувременно активистите за Брекзит обещаха въвеждане на имиграционна политика от австралийски тип, ако спечелят референдума на 23 юни.

"Великобритания има много културни, социални и икономически ползи от миграцията", твърдят в общо изявление бившият кмет на Лондон Борис Джонсън и министърът на правосъдието Майкъл Гоув. Те посочват, че искат това да продължи, но държавата трябва да контролира какви са хората, които идват в нея.

Джонсън и Гоув твърдят, че разрешенията за живот във Великобритания ще бъдат основани на езикови и професионални умения.

Броят на имигрантите е ключов въпрос във вота. Премиерът Дейвид Камерън, който настоява страната да остане в ЕС, е обект на критики заради неизпълненото си обещание да ограничи идващите в страната. 330 000 души са пристигнали в страната през 2015 г., като 184 000 от тях са дошли от ЕС. Това до голяма степен засили евроскептичните настроения.

През февруари Камерън се договори с ЕС да ограничи достъпа до определен тип социални помощи за мигранти от страните членки с мотива, че с това е свързан един от основните страхове на британската общественост.

Според опонентите му обаче тези мерки няма да доведат до намаляване на мигрантите, привлечени от по-високото заплащане във Великобритания, големите мигрантски общности и други фактори.

По-голямата част от едрия бизнес в Обединеното кралство вече изрази подкрепата си за членството в ЕС поради опасенията, че при излизане от блока това ще е равносилно на провалени договори за доставка на стоки, ще затрудни наемането на чуждестранни работници и ще увеличи разходите.

#Великобритания #Европейски съюз #Лондон #Борис Джонсън #Дейвид Камерън #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници