„Русатом Сервис“: Графиците за модернизацията на 5 и 6 блок в АЕЦ "Козлодуй" се спазват

„Русатом Сервис“: Графиците за модернизацията на 5 и 6 блок в АЕЦ "Козлодуй" се спазват
БГНЕС
A A+ A++ A

Графиците за дейностите и по пети, и по шести енергоблокове се спазват и „Русатом Сервис“ планира да ги спазва. Това заяви първият заместник директор на „Русатом Сервис“ Дмитрий Пашевич, предаде БГНЕС. „Русатом Сервис“ има два договора с АЕЦ „Козлодуй“.

„По пети енергоблок всички дейности са приключили. Сега завършва анализът на обосновката, която ще бъде предадена на АЕЦ „Козлодуй“, който от своя страна ще предаде документите на регулатора“, обясни Пашевич. „По шести енергоблок договорът бе подписан през тази година, като основните дейности ще се проведат по време на неговия планов ремонт“, заяви той.

На 28 януари 2016 г. АЕЦ “Козлодуй” подписа договор за изпълнение на дейности по втория етап от Проекта за продължаване на срока на експлоатация на 6 енергоблок с изпълнител Консорциум “Русатом Сервис – Риск инженеринг”. Проектът за продължаването на срока за експлоатация на двата 1000-мегаватови блока – пети и шести, е от важно значение не само за АЕЦ “Козлодуй”, но и за енергетиката на България. Двата блока осигуряват повече от една трета от националното електропроизводство и с надеждната си работа допринасят за енергийната сигурност на страната.

#5 и 6 блок #АЕЦ "Козлодуй" #„Русатом Сервис“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници