Американците готови да поверят икономиката и борбата с тероризма на Тръмп, смятат го за по-честен от Клинтън

Американците готови да поверят икономиката и борбата с тероризма на Тръмп, смятат го за по-честен от Клинтън
По социалните въпроси, образованието, външна политика и имиграцията обаче повече се доверяват на конкурента на Тръмп в предизборната президентска надпревара – демократът Хилъри Клинтън. / БГНЕС
A A+ A++ A

Повечето американски избиратели са готови да доверят на републиканеца Доналд Тръмп управлението на икономиката и борбата срещу тероризма. По социалните въпроси, образованието, външна политика и имиграцията обаче повече се доверяват на неговата съперница в предизборната президентска надпревара – демократът Хилъри Клинтън, според проучване на Fox News.

Тръмп е пред Клинтън по икономическите въпроси - 53% смятат, че той по-добре ще се справи с икономиката, срещу 41% за Клинтън. Също и по борбата с тероризма (52% срещу 40%). Тръмп е пред Клинтън с 15 процента в категорията "кандидатът ще каже истината на американците", с 8 във "възстановяване на доверието в правителството".

Клинтън е пред Тръмп с 12 процента в категорията "социални въпроси", с 10 - в областта на образованието и външната политика, с 3 - в областта на здравеопазването, и с 2 – по въпросите на имиграцията. По социалните въпроси, образованието, външна политика и имиграцията обаче повече се доверяват на неговата съперница в предизборната президентска надпревара – демократът Хилъри Клинтън, според проучване на Fox News.

Тръмп е пред Клинтън по икономическите въпроси - 53% смятат, че той по-добре ще се справи с икономиката, срещу 41% за Клинтън. Също и по борбата с тероризма (52% срещу 40%). Тръмп е пред Клинтън с 15 процента в категорията "кандидатът ще каже истината на американците", с 8 във "възстановяване на доверието в правителството". Клинтън е пред Тръмп с 12 процента в категорията "социални въпроси", с 10 - в областта на образованието и външната политика, с 3 - в областта на здравеопазването, и с 2 – по въпросите на имиграцията.

#тероризъм #икономика #Клинтън #Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници