Янев: Кунева е миловидна кукла в ръцете на олигарси

Янев: Кунева е миловидна кукла в ръцете на олигарси
Той заяви още, че Кунева трябва да отговори пред българския народ за всички проблеми към днешна дата, свързани със земеделието, енергетиката, „с продажбата на националните ни интереси в Брюксел“. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Лидерът на РЗС Яне Янев определи Меглена Кунева като „миловидна кукла“ и „поредната играчка на група олигарси“.

„На практика партийно най-обременената дама в републиката госпожа Меглена Кунева, която е получила всичко в живота си по линия на връзките й с най-ретроградните персони от БКП, ДС, НДСВ, ДПС, БСП, сега се явява като миловидна кукла, която е поредната играчка на група олигарси“, каза Янев пред Нова телевизия.

„Винаги съм говорил от първо лице, единствено число, и когато съм критикувал Бойко Борисов, на моето ухо не е шепнела Кунева, на нейното ухо шепнат Доган и Първанов. Те я направиха еврокомисар, два пъти министър“, продължи той.

„А аз никога не съм бил в изпълнителната власт и не съм имал претенции да съм правил това, което тя е правила през годините“, подчерта Янев.

Той заяви още, че Кунева трябва да отговори пред българския народ за всички проблеми към днешна дата, свързани със земеделието, енергетиката, „с продажбата на националните ни интереси в Брюксел“.

„Предстои Кунева да отговори на много въпроси в качеството й на министър, и то два пъти – в кабинета на Сакскобургготски и в Тройната коалиция, и за всичко, което е правила в Брюксел. Ако иска Кунева, да заповяда в което и да е студио, да разбере, че говоря от първо лице, но тя не смее да влезе в дебат, тя винаги иска да прехвърли топката към тези, които се надява да й дадат някакъв пост“, каза Яне Янев.

Той посочи, че РЗС „има сила да удари по масата“.

„И ние еднакво силно можем да критикуваме и Доган, и Борисов, и всички. Не съм я чул една лоша дума да каже срещу БСП или срещу тия кукловоди, които я изкараха на първа позиция. Цял живот с привилегии, тя е част от най-ортодоксалната политическа номенклатура на Пръмови. Докато хората се редяха на опашки, Кунева е купувала от „Кореком“ и е почивала в резиденциите на Тодор Живков“, заяви той.

Според него Кунева иска да направи политически картел на измамата.

„Тя иска за пореден път да измами българските избиратели и когато ги измами, да се сложи на Борисов и да каже: Мили, златни, Бойко, аз те критикувах неоснователно, дай ми едно министерско кресло. Само Кунева прави така, тя е специалист по тези политически пируети“, добави Янев.

#Яне Янев #Янев #лидер на РЗС #Меглена Кунева #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници