Министерски съвет открива процедурата за концесия на Летище „София”

Министерски съвет открива процедурата за концесия на Летище „София”
A A+ A++ A

На правителственото заседание, което тази седмица ще се проведе във вторник, министрите се очаква за вземат решение за откриването на процедура за предоставяне на концесия на „Гражданско летище за обществено ползване София” – публична държавна собственост.

Според министъра на транспорта Ивайло Московски се очаква финансовият ефект за държавата от концесията на летището да е 1, 1 млрд. лв. Ако Европейската комисия разреши с парите от концесията на летище "София" ще бъдат погасени част от дълговете на БДЖ. Решението по отношение на пренасочването на средствата ЕК трябва да взема през есента.

Точката за концесията на Летище „София” е предпоследна в дневния ред на министрите. Правителственото заседание е с начален час 10.00. В програмата му е заложено също и разглеждането на Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Съдебната власт за 2016 година, както и Проект на решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на гаранционното споразумение за заем за Фонда за гарантиране на влоговете в банките в България между Република България и Европейската банка за възстановяване и развитие.

#летище #София #Съвет #концесия #собственост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници