Валентин Николов ще е новият директор на АЕЦ "Козлодуй"

Валентин Николов ще е новият директор на АЕЦ "Козлодуй"
Заместник-министърът на икономиката Валентин Николов ще бъде новият изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-министърът на икономиката Валентин Николов ще е новият изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй".

С решение на Съвета на директорите на "Българския енергиен холдинг" от понеделник, 7 май, е освободен изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД Александър Николов, предаде БГНЕС.

Неговото място ще заеме заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов. Бордът подкрепи единодушно решението Александър Николов да бъде освободен.

Междувременно от Министерски съвет съобщиха, че премиерът Бойко Борисов е освободил от длъжност Валентин Николов, като заповедта влиза в сила от 7 май.

"Рокадата се налага, с цел да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата," заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при представянето на Валентин Николов пред екипа на АЕЦ "Козлодуй".

"Основен приоритет в сферата на ядрената ни политика е да удължим с 15 години живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй". Това, освен отговорност на правителството, е и моя лична отговорност, затова предложих поста да заеме Валентин Николов, на когото имам безрезервно доверие и с когото проведохме успешни преговори с руската страна по значимите за България енергийни въпроси. Валентин Николов е добър мениджър, умее да отстоява позиции и да преследва цели," добави Добрев.

На 23 март тази година премиерът Бойко Борисов назначи Валентин Николов за заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Николов по професия е инженер. На парламентарните избори през 2009 година е избран за народен представител. Като депутат беше заместник-председател на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм и член на Комисията по бюджет и финанси.

#Валентин Николов #АЕЦ "Козлодуй" #Бойко Борисов #Борисов #премиер на България #Делян Добрев #Добрев #министър на енергетиката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници