Берлин планира да похарчи 93.6 млрд.евро за справяне с бежанската криза до края на 2020 г.

Берлин планира да похарчи 93.6 млрд.евро за справяне с бежанската криза до края на 2020 г.
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Германското правителство очаква да похарчи около 93.6 млрд. евро до края на 2020 г. относно разходи, свързани с бежанската криза. Това съобщава „Ройтерс”, цитирайки проект на федералното министерство на финансите за преговори с 16-те щата на страната.

Цифрата вероятно ще разпали опасенията, особено сред нарастващите антимиграционни движения, относно въздействието на новопристигналите.

Броят на пристигащите е намалял тази година. За това допринесе и сделката между Европейския съюз (ЕС) и Турция. Тя предвижда безвизово пътуване за турците в Европа в замяна на спиране на потока от мигранти.

Германското седмично списание „Шпигел” пише, че изчисленията на финансовото министерство включват разходите за настаняване и интеграция на бежанците, както и за справяне с първопричините, заради които хората бягат от пострадалите от криза райони.

Властите основават изчисленията си на базата на прогнозите на 600 000 мигранти, пристигащи тази година, 400 000 следващата година и 300 000 във всяка от следващите години. Те очакват 55% от признатите бежанци са имат работа след 5 години.

Говорителят на финансовото министерство отказа да коментира данните, но посочи, че се провеждат разговори между правителството и щатите. Той посочи още, че те могат да проведат среща отново на 31 май, за да обсъдят как ще разделят разходите между тях.

 

 

#Германия #бежанска криза #мигранти #разходи #настаняване #хора #криза #райони #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници