Откритата мъртва българка в Швейцария се е самоубила

Откритата мъртва българка в Швейцария се е самоубила
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Откритата мъртва българка в Швейцария се е самоубила. Това съобщи посланикът ни в Швеция Меглена Плугчиева. Тя изпрати подробна информация, от която се разбира, че става въпрос за самоубийство.

Родената на 6 юни, 1989 година Теодора Тодорова е открита мъртва в гориста местност до град Виттенбах. По съответните канали е съобщено в посолството ни в Швейцария за инцидента. Властите в страната са категорични, че върху трупа на загиналата няма открити следи от насилие. С посредничеството на посолство-Берн е осъществена връзка с роднините на починалата.

След приключилата аутопсия завеждащият консулската служба Петър Томов е провел допълнителен разговор с прокурора по делото, който е потвърдил за самоубийството като причина за смъртта, но въпреки това е казал, че разследването все още продължава.

Меглена Плугчиева добави, че днес Петър Томов се е свързал и с фирмата, ангажирана с транспортиране на тялото и оказва съдействие при изготвянето на документите за транспорт на тленните останки до България, съобразно законодателните специфики на кантона.

Посолството остава на разположение при необходимост от допълнителни разяснения по случая, завършва Меглена Плугчиева.

По-рано някои медии писаха, че млада българка е била зверски пребита, а впоследствие и обесена в швейцарското градче Шпрайтенбах в Швейцария, позовавайки се на съобщение на нейна приятелка във Facebook.



#Меглена Плугчиева #посланик #Щвейцария #самоубийство #аутопсия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници